Over De Kelder

De Kelder is al ruim 25 jaar het podium voor popcultuur in Amersfoort. Hier vinden wekelijks concerten en dansavonden plaats voor muziekliefhebbers van jong tot oud.

Per jaar komen ruim 22.500 bezoekers uit Amersfoort en ver daar buiten naar De Kelder voor het brede aanbod aan live muziek. Grote namen hebben het podium van De Kelder in de afgelopen jaren al betreden, waaronder New Cool Collective, De Staat, Van Dik Hout, Go Back To The Zoo, De Jeugd Van Tegenwoordig en Jiggy Djé. Ook zijn er iedere week dansavonden met nationale en internationale dj’s in allerlei genres, van hiphop tot house en van disco tot techno.

Naast de reguliere programmering is De Kelder beschikbaar voor externe programmering en verhuur aan het bedrijfsleven. De Kelder beschikt over een professionele crew en een compleet licht- & geluidssysteem voor alle typen evenementen. Dankzij samenwerking met Eten bij de Vereeniging is elk type catering mogelijk. Het podium is gevestigd aan Oliemolenkwartier 90, vlakbij het Eemplein en heeft ruime parkeermogelijkheden voor de deur. Het podium is op slechts tien minuten loopafstand van het Centraal Station Amersfoort, en heeft een capaciteit van maximaal 350 personen